REFERINŢE, CONCEPT, ALTE ARTICOLE PRIVIND SITUL „SEMĂNĂTORUL”
Situl principal "Semănătorul" a fost înfiinţat în anul 2007, având iniţial scopul de a fi un ghid spre importantul grup de reviste culturale, biblioteci si pagini web cu caracter documentar în format electronic ale ARP – Asociaţia Română pentru Patrimoniu.
Din luna iulie 2008, i s-a asociat acest sit cu adresă web aparte, „Semănătorul Editura online” care se adresează românilor de pretutindeni pentru publicarea de cărţi online susţinute de către scriitori consacraţi sau nu, condeieri anonimi sau începători, în intenţia de a reînvia acel curent ideologic şi literar constituit la începutul secolului XX în jurul revistei "Sămănătorul" (1901 - 1910).
Referinţe şi articole de critică literară privind lucrările apărute:
www.semanatorul.ro/articole/index.htm
Ca exemplu, acolo gasiţi articole cum ar fi:
Prof. Univ. Mircea Lăzărescu -Poezia lui Eugen Dorcescu la vremea re-lecturii(Articol original de pe situl Asociaţiei Româno-Germană AGERO Stuttgart® - Deutsch-Rumänischer Verein e.V. Stuttgart) Dacă link-ul nu mai este disponibil, găsiţi aici o copie: Prof. Univ. Mircea Lăzărescu - Poezia lui Eugen Dorcescu la vremea re-lecturii .
OLIMPIA BERCA - OCEANUL, INSULA, CÄLÄTORIA - Un articol despre poetul spaniol Coriolano Gonzalez Montanez, originar din Insulele Canare (Santa Cruz de Tenerife), căruia Eugen Dorcescu i-a tradus din limba spaniolă antologia de autor, cu titlul Călătoria (El viaje).
Florin Contrea - EUGEN BUNARU SI POEZIA PAVELDANISMULUI FRACTALIAN
Articole privind istoricul şi conceptul „Sămănătorul”
Nicolae N. Tomoniu - „SEMĂNĂTORUL (1901-1910) - O revistă gândită de către Vlahuţă şi Coşbuc pe Valea Tismanei.
Articole privind autorii de la „Sămănătorul”
Nicolae N. Tomoniu Lectia lui Zricha Vaswani
Un articol despre cartea “După douăzeci de ani” de Valentin Văran: Nicolae N. Tomoniu "Haimanalele" lui Ceausescu ridica pumnul
Şi lista continuă pe pagina:
www.semanatorul.ro/articole/index.htm
***
© Copyright Semănătorul – 2007
Propuneri si contacte : editura.online@gmail.com
Situl aparţine ARP - ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU PATRIMONIU
|