EMIL BUCURESTEANU
Despre...
Emil Bucuresteanu (n. 1932) , scriitor, nascut în localitatea Roznov, satul Slobozia, județul Neamț, fiul lui Ion și Raveica Bucureșteanu, agricultori.
Studii : Facultatea de Filosofie a Universității București (Absolvita 1958).
Primele activităti literare: activitate publicistică la ziarul local, la ziarul regional „Steagul Roșu” din Bacău, la ziarul județean „Ceahlăul” al județului Neamț, la Gazeta Învățământului, revista Magazin. Colaborări literare la revistele „La Tazlău”, „Dor de Dor”, revistele on-line „Ecoul” și „Cetatea lui Bucur”.
Debut literar, cu reportaje literare și cronici în ziarul local. Debut în volum cu nuvelele “Naiana și Rașela”, la Editura „Timpul” din Iași, în 2006, deși cartea fusese terminată înainte de 1989.
Activitate literară:
Au continuat cu următoarele apariții între anii 2006-2008: „Student în filosofie – Pagini de dragoste”, Editura „DramArt, Iași „Muntencele”, Editura „Junimea” Iași „Ani de școală”, Editura „DramArt”, Iași. 2008: „Glasul sufletului meu”, o carte a poetului Nichita Bistriceanu, la Editura „Crigarux” din Piatra-Neamț, și volumul „Zboruri întrerupte”, o mică antologie care cuprinde opera a trei poete trecute în lumea umbrelor la vârsta majoratului, volum scos în colaborare cu poeta Emilia Țuțuianu din Roman. 2008: „Poeți nemțeni - Carte pentru copii și tineri”, volum ce cuprinde pe aproape toți autorii de poezie de pe meleagurile nemțene, de la cei din zile noastre, ca Ana-Maria Bălaș până la Gh. Asachi și Miron Costin. 2009: „Poemele iubirii”, Editura „Crigarux” din Piatra-Neamț 2009: „Cogito – Din jurnalul unui comunist”. volum de memorii, cugetări și eseuri
Referiri critice la opera domnului Bucureșteanu se găsesc în presa locală, ziarele („Realitatea”, „Ceahlăul”, „Monitoriul”), revistele „Convorbiri literare” Iași, „Asachi” Piatra-Neamț, „Apostolul” Piatra Neamț.
Clic pe imagine pentru format mare (img.din stânga) si download carte (dreapta)
Clic pe imaginea copertei pentru format mare
.
|